februára 08, 2009

180 degree

Ako správne začať formulovať tento príspevok.. Napísať úvod je vždy trochu komplikované, uviesť ako-tak do problematiky nie celkom zainteresovaných ľudí a vzbudiť u nich ešte aj záujem o danú tému nie je veľmi jednoduché. Ak sa k tomu pripojí ešte fakt, že autorovi sa buď ťažko o danej téme píše, nemá v nej celkom jasno alebo naopak, ak má v nej celkom jasno, ale nevie správne svoje pocity vyjadriť je to ešte tvrdší oriešok... Ako všetci vieme, z hodín matematiky vnútorný súčet uhlov rovnostranného trojuholníka je vždy 180 °, pričom každý uhoľ má veľkosť práve 60 °. Máme teda akúsi harmóniu, ktorá predstavuje, že ak sa postavíme do hociktorého z 3 uhlov, vždy budeme stáť na rozpätí dvoch úsečiek, ktorých uhol bude mať vždy rovnakú veľkosť. Zjednodušene povedané, budeme vždy v takej istej situácii, ako osoby, ktoré by stále na konci jednej z tých dvoch úsečiek. Toľko z teórie na úvodu...
Vďaka tomu krátkemu času, ktorý som strávil na tejto planéte som si všimol okrem mnohých iných, jednu zaujímavú vec. Vzťahy a city zohrávajú v našom živote nemalú úlohu. Všetci sa asi zhodneme, že niet o tom pochýb. A rovnako všetci sme si asi všimli „ľúbostné trojuholníky“, ktoré sa nachádzajú všade vôkol nás, veľká väčšina z nás sa v nejakých aj nachádza. Ako vyzerá taký trojuholník? Na jednej strane ste Vy. Človek celkom jedinečný so svojimi pocitmi, cieľmi, očakávaniami... Pre ľahšiu orientáciu si teraz takýto trojuholník rozoberme a predstavme si ho ako jednu dlhú úsečku. Vy sa nachádzate presne v strede.
Na ľavo od Vás sa nachádza osoba, ktorá je možno celkom fajn, máte ju rád, máte možno rovnaké záujmy, názory, no niečo tomu celému, čo vyzerá z vonka ako ideálna pôda na potencionálny vzťah chýba. Tým niečím bude väčšinou tá, už od rannej civilizácie ospevovaná Láska, ktorú za ten čas nebol nikto z nás schopný presne definovať. Čo je ešte horšie, láska je neprítomná len z vašej strany. To je pre človeka naľavo veľmi frustrujúce... Označme si ju ako „osoba naľavo“.
Na pravej strane od Vás sa nachádza celkom iný prípad. Túto osobu si označíme ako „osoba napravo“. Je tam človek, ktorý spĺňa všetky vaše požiadavky na „ideálneho partnera“, dokážete si vmžiku predstaviť spoločnú budúcnosť, ako spolu trávite všemožné chvíle, tešíte sa z každého okamžiku, ktorý strávite spolu, jednoducho povedané, presne takto ste si predstavovali osobu tú pravú. A samozrejme, zaľúbili ste sa do nej až po uši. Ibaže, táto „osoba napravo“ má k vám prinajlepšom rovnaký vzťah a cíti k vám rovnaké emócie ako Vy k tej, ktorá stojí od Vás naľavo. A bohužiaľ je tomu väčšinou tak, že aj ona sa nachádza v situácii „osoby naľavo“ voči niekomu inému, kto sa tiež nachádza na rovnakom mieste.
Aký je ten svet len vtipný. Vytvorme z tejto jednej veľkej úsečky znovu rovnostranný trojuholník a máme krásnu situáciu, kedy sme k daným dvom osobám „narovnako“, vzdialenosť k nim je rovnaká rozpätie k obidvom tvorí presných 60 °. Ak výjmem z množiny všetkých ľudí tých, ktorý svoje polovičky už našli, zostanú nám presne tí, ktorý sa nachádzajú v takýchto trojuholníkoch. Ako danú situáciu vyriešiť? Opäť neviem odpoveď... Veď už je vekmi známe, že pokiaľ niekto k Vám nič necíti, môžete sa roztrhať, preniesť hory, preplávať oceány, no nezmení sa to... Možno práve kvôli osobe, ktorá stojí od nej napravo. V realite to nefunguje ako v rozprávkach, kedy princ oslobodí uväznenú princeznú z veže... Ako povedal jeden z tých skúsenejších, „Dreams are for rookies“...



1 komentár:

mobanika povedal(a)...

likes this :)